HABER MERKEZİ
Denizli, 10 yıldır çözülemeyen faili meçhul bir kadın cinayetinin aydınlatılmasıyla sarsıldı. Çivril ilçesinde 2016 yılında eşinden boşandıktan sadece bir hafta sonra ortadan kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ayşen (Begdeda) Aycan dosyası yeniden açıldı.
Adalet Bakanlığı'nın faili meçhul dosyaların incelenmesine yönelik başlattığı çalışma kapsamında, Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Titizlikle yürütülen fiziki ve teknik takibin ardından, 19 Mayıs günü belirlenen 8 farklı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda, talihsiz kadının eski eşi Turgay B.'nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı.
Çapraz Sorguda Korkunç İtiraf Geldi
Emniyete götürülen şüpheliler, cinayet büro amirliği ekipleri tarafından çapraz sorguya alındı. Köşeye sıkışan eski eş Turgay B., sorgu sırasında eski karısını öldürdüğünü itiraf etti. Olay günü Ayşen Aycan’ı annesinin evinden aldığını söyleyen katil zanlısı, seyir halindeki araçta aralarında tartışma çıktığını, tartışmanın büyümesi üzerine kadını darp ettiğini ve ardından öldürdüğünü soğukkanlılıkla anlattı.
Boş Araziye Gömüp Yıllarca Saklamış
Cinayeti işledikten sonra yakalanmamak için plan yapan Turgay B., Ayşen Aycan'ın cansız bedenini Çivril’in Kıralan ve Tokça Mahalleleri arasında yer alan boş bir araziye gömdüğünü belirtti. İtirafın ardından katil zanlısı, Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekipleri eşliğinde bölgeye götürülerek yer gösterme işlemi yaptırıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yer göstermede, Turgay B. cinayeti nasıl işlediğini ve cesedi nereye gömdüğünü tek tek tarif etti. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: