Çoban, alkol satışının alel acele gündeme getirilip serbest bırakılmasının manidar olduğunu ifade etti. Mehmet Çoban, “İlimiz genelinde Denizli Büyükşehir Belediyesine ait tüm Denizli halkına açık olan, Belediye'ye ait BELTAŞ şirketi tarafından işletilen kafe ve restaurantlarda içki servisi yapılmaya başlandığını öğrenmiş bulunmaktayız.
Sendika olarak burada hiç kimsenin yaşam tarzına karşı bir tavrımız yoktur. Kimin ne yiyip ne içtiğine, ne giydiğine bakarak sorgulama hakkımız yoktur ve olamaz. Ancak buralara aileleri ile birlikte gelen gençlerin, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde ve Denizlide ikamet eden mütedeyyin insanların da buralara gelme hakkının olduğunu, ayrım yapılamayacağını, gençliği kötü alışkanlıklardan korumanın sorumlu sendikacılık anlayımızın gereği hem bizim hemde hiç ayırım yapmadan tüm Denizlilere hizmet etme görevi olan büyükşehir belediyesinin de görevi ve sorumluluğu olduğunu özellikle belirtmek isteriz.
Denizli İlimizin öncelikli bir sürü sorunu varken bu konuyu alel acele gündeme alması da manidardır. Acaba başka sorunlar varken bu konuyu ivedi olarak gündeme alması nedendir.
Tüm halka açık olan bu kafe ve resteuranlarda içki servisi yapılması gençliğe ve mütedeyyin insanlara Belediyemizin önem vermediği, yada onları yok saydığı anlamı çıkmaktadır. Bizlerde ailelerimizle bu kafe ve resteurantlara gidip çay çorba ve kahve içmek istiyoruz.
Bu kararın tekraren gözden geçirilek düzeltilmesini, sorumlu, ilkeli ve sosyal sendikacılık anlayışımızın gereği olarak Denizli Büyükşehir Belediyesinden talep etmek en doğal hakkımızdır.
Kamuoyuna saygılarımızla” diye konuştu
Yorumlar
Kalan Karakter: