Denizli’de sahte pos cihazı ile kredi kartı vurgunu
Denizli’de herhangi bir bankaya ait olmayan pos cihazı kullanarak müşterilerin banka kart bilgilerini kopyalayan ve dikkat çekmemek için müşterilere sahte slip çıktısı verilmesine aracılık eden 9 kişi tutuklandı.


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince "Banka ve Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması" suçları kapsamında çalışmalar yürütülmeye devam ediyor.
Bu kapsamda Denizli’de kart ile ödeme sırasında herhangi bir bankaya ait olmayan pos cihazı kullanarak müşterilerin banka kart bilgilerini kopyaladığı, dikkat çekmemek için müşterilere sahte pos slip çıktısı veriliyordu. Sahte pos cihazı ile kredi kartı vurgunu yapan kişilerin, bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin hesaplarından para çektikleri tesbit edildi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi, şu uyarılarda bulundu:
“İlimiz genelinde Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması olayları ile yapılan çalışmalar neticesinde;
Şüpheli şahısların İlimizdeki çeşitli işyerleri ile komisyon karşılığı anlaştıkları ve işyerlerinde yazılımları değiştirilmiş sahte pos cihazları yerleştirdikleri, pos cihazlarının içindeki yazılımla bankalarla irtibatlarının kesildiği, bu cihaza takılan banka kartlarının kopyalandığı, pos cihazında depolanan kart bilgilerinin, banka kartı özelliği bulunmayan “ClupCard” olarak tabir edilen manyetik kartlara yükledikleri ve sahte kartlar ile banka ATM’lerinden suç geliri elde ettikleri, bu yöntemle birçok vatandaşın banka hesaplarından yüklü miktarlarda paraların çekildiği tespit edilmiş;
Sahte pos cihazı kullanıldığı anlaşılan iş yerleri ile sahte pos cihazlarını temin eden şüphelilerin yakalanması için düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde (9) şüpheli şahıs yakalanmış, şüphelilere ait ikamet ve işyerlerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda; olaylarda kullanılan başta sahte banka kartları olmak üzere birçok suç ve suç unsuru ile şüphelilere ait dijital materyallere el konulmuştur.
Soruşturmada kapsamında yakalanan (9) şüpheli şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR.
Vatandaşların işyerlerinden banka kartları ile yapmış oldukları alışverişlerde işyeri yetkilisinin Kartınızda ödeme ile ilgili “BAĞLANTI HATASI”, “ÖDEME HATASI” gibi hata kodlu işlem olduğunu belirtmesi durumunda, pos cihazındaki hatayı gözle kontrol etmeleri ve bu hata ile ilgili olarak zaman geçirmeden süratle bankalarıyla anında irtibata geçerek durumu teyit ettirmeleri önem arz etmektedir.” Denildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: