DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Ege'nin en büyük teleferiğini, 1496 metre uzunluğundaki tesisimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Denizli'de birçok ilklere imza atan Denizli Büyükşehir Belediyesi kentin uzun süredir hayali olan teleferik projesini tamamlayarak hizmete sundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete giren teleferik 1 ay boyunca Denizlilileri ücretsiz taşıyacak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, Denizli için önemli bir gün yaşadıklarını belirterek, "Denizli için bugün çok güzel bir gün. Bugün burada bir ilki yaşıyoruz. Denizlimize hizmet etme adına, Denizlimizin tarihi ve turistik mekanlarının ortaya çıkarılması adına yapılan teleferiğimiz hizmete girdi. Buradan bir kaç dakika içinde 1400 metre rakımlı yüksekliğe, Denizli’nin bu güzel yaylalarına çıkıyoruz. Ege'nin en büyük teleferiğini, 1496 metre uzunluğundaki tesisimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Kazanan Denizli olsun
Tesisin Denizlililere 12 ay hizmet edeceğini kaydeden Başkan Zolan, “Denizli turizm kenti, yaklaşık 2 milyon turistin geldiği bir şehir. Alternatif turizmin yanında doğasıyla, yayla turizmiyle de Denizlimize hizmet etmek için böylesine bir tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bungalov evlerimiz, sosyal tesis alanlarımız, oyun alanlarımız, piknik alanlarımız bulunuyor” diye konuştu. Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kazanan Denizli olsun. Denizli insanımız mutlu olsun istiyoruz. Teleferikle Denizli halkını buluşturacağız. Tesisimiz Denizlililere bir ay boyunca bedava hizmet verecek. Her şeyi Denizlimizin daha iyi olması için yapıyoruz."
Bakan Zeybekci: “Biz Denizli’ye sevdalıyız"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, “2004 yılında yola çıktığımızda ‘yapacaklarımıza onların hayali bile yetmez’ demiştik. Ve o yıllardan bu güne kadar hayalini kurduğumuz her şeyi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Denizli 2004’den önce Nazilli ve Buharkent'e özenen bir şehirdi. O zamanlarda ‘Denizli vizyon kent olacak’ demiştik. Denizli bizim mahallemizin en güzel kızıydı. O zamanlardan bu zamana vizyon kent olması için ne gerekiyorsa yaptık. Biz Denizli’ye sevdalıyız ve gelecekte Denizli’nin 10 milyon turisti ağırlaması hayali ile çalışıyoruz. Şu an 2 milyon turist geliyor ve bir gün bile kalmadan gidiyorlar. Hedefimiz Pamukkale başta olmak üzere Laodikya, Eskihisar, Çamlık, Bozdağ ve çevresini kaplayacak bir çalışma ile buraların gerek turizm, gerekse tabiat varlıkları ile turizme kazandırıp 10 milyon turistin gelmesi için çalışacağız. Termal sağlık tedavisinin yapıldığı merkezlerle bölgenin daha da gelişmesi için çalışacağız” dedi.
Bakan Topçu’dan Denizli’ye övgü
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Denizli’ye kazandırdığı tesisin Denizlililere hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Topçu, " Ben öncelikle Denizli ve Türkiye’de böylesine güzel bir tesisi turizme kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanına ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah, ülkemize ‘Efe bakan’ olarak adlandırdığım Sayın Nihat Zeybekci ve Sayın Osman Zolan gibi büyük ve güçlü hayalleri olan isimleri, bu millete hizmet etmeye çalışan isimlerden eylesin. Denizli sadece Ege'nin incisi değil Türkiye’nin ve dünyanın en önemli şehirlerinden biri. Birçok kadim medeniyeti bağrında barındırmış turizm ve kültürde birinci sırada olan bir şehir. Denizli için yapılacak yeni projelerin takipçisi olacağız” dedi.
Teleferikte Denizli’nin eşsiz manzarasını izlediler
Bakan Zeybekci, Bakan Topçu, Vali Şükrü Kocatepe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile beraberindekiler teleferiğe binerek, 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası’na çıktı. Teleferikte Denizli’nin eşsiz manzarasını izleyen heyet, Bağbaşı Yaylası’ndaki tesisleri gezdi. Yörük çadırında gözleme yiyip, ayran içen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile protokol üyeleri daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin açılışını yaptı.
Yorumlar
Kalan Karakter: