HABER MERKEZİ
Denizli’de kamu kurumları ve sanayi dünyası, yükümlülerin ve eski hükümlülerin mesleki alanda nitelikli iş gücü haline getirilmesi için dev bir iş birliğine imza attı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde hazırlanan protokol ile eski hükümlüler hem eğitilecek hem de istihdam edilecek.
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulları çalışmaları kapsamında hayata geçirilen protokol; Başsavcı Vekili Çağlar Dilek, OSB Müdürü Ahmet Taş, İŞKUR İl Müdürü Çağrı Çeliktaş, Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler ve Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Turan’ın katılımıyla 22 Nisan 2026 tarihinde imzalandı.

DOSTEM Aracılığıyla Mesleki Eğitim
Protokol kapsamında, Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sektörlerin ihtiyaç duyduğu branşlar öncelikli olarak belirlenecek. Hedef kitleye yönelik özel eğitim programları, OSB bünyesindeki DOSTEM kanalıyla uzman eğiticiler tarafından verilecek. Kursları başarıyla tamamlayan bireyler, mesleki yetkinlik belgesi alarak kalifiye eleman statüsü kazanacak.
İŞKUR Teşvikleri Devreye Girecek
Eğitim sürecinin ardından istihdam aşamasında İŞKUR İl Müdürlüğü devreye girecek. İŞKUR’un işbaşı eğitim programları ve çeşitli istihdam teşvikleri kullanılarak, belge alan eski hükümlülerin sanayi tesislerindeki uygun kadrolara yerleştirilmesi hedefleniyor. Bu sayede hem bireyler iş sahibi olacak hem de sanayinin ara eleman ihtiyacı karşılanacak.
Toplumsal Adaptasyon ve Ekonomik Katkı
Projenin temel amacı, eski hükümlülerin sosyal hayata adaptasyonunu hızlandırırken onları üretken bireyler olarak ekonomiye dahil etmek. Kurumlar arası eş güdümle yürütülecek bu modelin, Denizli’nin yerel kalkınma vizyonuna ve sosyal sorumluluk projelerine örnek teşkil etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter: