HABER MERKEZİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında şehri sarsacak bir etkinliğe imza atıyor. Japonya’nın dünyaca ünlü deprem uzmanı Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, Denizli halkıyla buluşarak hayati uyarılarda bulunacak. TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu iş birliğiyle düzenlenen bu dev organizasyon, deprem gerçeğiyle yaşayan kentin afet bilincini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.
Japonya ve Türkiye Deneyimleri Karşılaştırılacak
Konferansın ana teması "Japonya ve Türkiye: İki Ülke Arasındaki Deprem Felaketlerini Önleme Farklılıkları" olarak belirlendi. Moriwaki, Japonya’nın teknolojik üstünlüğü ve disiplinli afet yönetimi ile Türkiye’deki mevcut uygulamaları masaya yatıracak. Özellikle binaların deprem direnci, zemin etüdü ve afet anında yapılması gerekenler üzerine hayati bilgiler paylaşılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilecek bu etkinlik, kentin gelecekteki güvenlik stratejileri için bir rehber niteliği taşıyor.
Ücretsiz Etkinlik Tüm Denizli Halkına Açık
Afet farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen bu konferans, sadece mühendisleri değil tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Uzmanlar, bireysel hazırlığın deprem anında can kurtaran en önemli faktör olduğunu vurguluyor. Moriwaki’nin sunumuyla, deprem öncesi alınması gereken tedbirlerin maliyeti ile deprem sonrası oluşacak hasarın maliyeti arasındaki büyük fark bir kez daha gözler önüne serilecek.
Konferans Bilgileri ve Program Detayları
Denizli’de büyük ilgi görmesi beklenen etkinlik, 6 Mart 2026 Cuma günü saat 14.30’da başlayacak. Program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yıldız Salonu’nda gerçekleştirilecek. Katılımın yoğun olması beklenen konferans için yetkililer, tüm vatandaşları bu önemli bilgilendirme toplantısına davet ediyor. Deprem kuşağında yer alan Denizli için bu buluşma, hayati bir öneme sahip.
Yorumlar
Kalan Karakter: