SPOR MERKEZİ
Ankara’da düzenlenen U15 Türkiye Halter Şampiyonası’nda Denizlili genç sporcu Mustafa Uyan, 56 kg sıkletinde rakiplerini geride bırakarak altın madalyanın sahibi oldu. Toplamda 84 kg kaldıran Uyan, kürsünün zirvesine çıkarak Denizli’nin gururu olmayı başardı.
Türkiye Halter Federasyonu’nun 15-19 Nisan 2026 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirdiği U15 Türkiye Halter Şampiyonası büyük bir heyecana sahne oldu. Toplam 40 ilden 555 sporcunun ter döktüğü organizasyonda, Denizli’yi temsil eden Mustafa Uyan sergilediği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti.
Zirvenin Sahibi Değişmedi
56 kg sıkletinde podyuma çıkan genç halterci Mustafa Uyan, koparma ve silkme kategorilerinde büyük bir direnç gösterdi. Koparmada 37 kg, silkmede ise 47 kg ağırlık kaldıran sporcu, toplamda ulaştığı 84 kg ile Türkiye Şampiyonu ilan edildi. Şampiyonluk kürsüsüne çıkarak altın madalyayı boynuna takan Uyan, hem teknik kapasitesi hem de azmiyle gelecek vaat eden sporcular arasında yerini aldı.
Başarıda Antrenör İş Birliği
Genç sporcunun bu önemli başarısı, Denizli spor camiasında büyük sevinçle karşılandı. Mustafa Uyan’ın disiplinli çalışması ve Antrenörü Aziz Çınlar’ın teknik rehberliğiyle gelen bu zafer, kentin halter branşındaki potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Antrenör Aziz Çınlar eşliğinde hazırlıklarını sürdüren sporcunun, önümüzdeki dönemlerde daha büyük organizasyonlarda kürsü hedeflediği belirtildi.
Denizli’nin genç yeteneği Mustafa Uyan ve bu başarıda emeği geçen teknik ekibi tebrik ediyor, sporun her dalında başarılarının devamını diliyoruz.
Yorumlar
Kalan Karakter: