Denizli'nin Çivril ilçesinde yer alan Işıklı Baraj Gölü, kaçak avcıların hedefi olmaya devam ederken denetimler de aynı hızla sıkılaştırılıyor. Son yapılan kontrollerde, ekosistemi tehdit eden devasa boyutta kaçak ekipman tespit edildi.
Binlerce Metre Ağ Toplandı
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Tim Komutanlığı ekiplerinin koordineli yürüttüğü çalışmada, göl içerisine serilmiş yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda kaçak balık ağı ele geçirildi. Su ürünleri popülasyonunu korumak amacıyla gerçekleştirilen bu operasyonla, kaçak avcılığın önüne set çekildi.
Anaç Sazanlar Özgürlüğüne Kavuştu
Denetimlerin en sevindirici noktası ise ağlara takılan balıkların kurtarılması oldu. Ekipler, ağlara takılmış halde buldukları 60 adet anaç sazan balığını titizlikle çıkararak yeniden göl sularına bıraktı. Balıkların canlı olarak kurtarılması, göldeki üreme döngüsünün devamlılığı açısından büyük önem taşıyor.
Yasal İşlemler Başlatıldı
Operasyon neticesinde ele geçirilen tüm kaçak av araçlarına el konulurken, sorumlular hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu uyarınca idari yaptırım uygulandı. Gelecek dönemde benzer ihlallerin önlenmesi adına, bölgedeki kaçak avcılık cezalarına yönelik yaklaşık oranlarda artış beklendiği ve denetimlerin kararlılıkla süreceği belirtildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: