FETÖ/PDY’nin Denizli’deki yapılanmalarıyla ilgili olarak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından asker, polis, üniversite, işadamları, avukatlar, özel eğitim kurumları, sözde eyalet yapılanmaları, zabıt katipleri, bylock kullanan öğretmen ve polisler ile ilgili yürütülen soruşturmalarda Vali Ahmet Altıparmak’ın açıklamasına göre, ocak ayına kadar Bin 604 kişi hakkında adli işlem yapıldı, bunlardan 730’u tutuklanmıştı.
KAYHAN TUTUKLANDI
Tutuklananlar arasında AK Parti’nin Merkezefendi eski İlçe Başkanı Ahmet Kayhan da bulunuyor. Kayhan, işadamlarına yönelik 2. dalga operasyonda gözaltına alınmış, 19 Ağustos’ta tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
HUKUKÇULAR OPERASYONUNDA TUTUKLANDI
Ahmet Kayhan’ın kardeşi Hüdai Kayhan ise, FETÖ/PDY’nin hukukçular yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alındı. Polisteki sorgulamasının ardından, 6 Eylül’de çıkarıldığı mahkemede tutulandı.
EN SON BABA TUTUKLANDI
FETÖ/PDY’nin özel eğitim kurumlarıyla ilgili yapılanmasına yönelik soruşturmada da Ahmet Kayhan’ın babası Halil Kayhan, Özel Serhat Eğitim ve Araçları Lok. İşlet. San. Tic. A.Ş.’nin ortağı olduğu ve örgütünün şifreli haberleşme programı bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: