MAKSİAD toplantıda üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı.
Kaynak, elektronik ve torna bölümlerinde öğrenci sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çeken Sarı, 5 yıl sonra bu günlerin mumla aranacağının altını çizdi. Fabrikalarda teknik eleman sıkıntısın giderilmesi için işadamlarının meslek liselerine destek olması gerektiğini vurgulayan Sarı, “3-5 yıl sonra bugünleri arayacağız. İlerde personel ithalatı yapıyor duruma geleceğiz.
Bu nenle bugünleri çok iyi değerlendirerek hepimizin meslek liselerine çok önem vermesi gerekiyor. Her şeyi de devletten beklememek gerekiyor o okullar bizim ham maddemiz, fabrikalarımızı çalıştıran teknik personellerin yetiştiği yer.
Bu nedenle bizde gücümüz yettiğince bu okullara maddi manevi destek sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.” dedi. Üyelerden meslek liseleri ile ilgili yapılan her türlü toplantı ve etkinliğe katılmalarını isteyen Sarı, “Meslek liseleri bizim geleceğimiz” şeklinde konuştu.
Toplantıda söz alan üyeler, mesleğin sorunlarını masaya yatırdı. Fikirlerini tartışmaya açıp, ortak çözüm noktasında buluştu. Mesleğe eleman kazandırmak için bazı bölümlerde okuyan öğrencilere dernek tarafından burs verilebileceği ve bu sayede eleman ihtiyacının bir nebze olsun karşılanabileceği vurgulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: