DENİZLİ’nin Çal ilçesine bağlı Süller mahallesinde yaşayan DMD (Duchenne Musküler Distrofi) hastası 4 yaşındaki Mert Eskici için bir süre önce yardım kampanyası başlatıldı. Mert’in sağlığına kavuşması için 2 milyon 902 bin dolar gerekli. Mert çocuk, Çal Belediyespor alt yapısının çalışmasını ziyaret etti. Siyah-Beyaz formayı giydi, yeşil sahaya adım attı, “Ben de koşmak istiyorum” dedi.
Kas hastası Mert Eskici’nin sağlığına kavuşması için Dubai’de pahalı bir tedaviye ihtiyacı var. Dar gelirli ailesi yardım severlerin desteğine ihtiyaç duyuyor. Bir süre önce Çal’da tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, yerel yönetim Mert için başlatılan kampanyaya destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’da Mert Eskici için başlatılan kampanyaya destek verip, hayırseverlere çağrıda bulunmuştu.
ÇAL GARASI’NIN BAŞKANI, “HA GAYRET, BAŞARACAĞIZ”
Çal Belediyespor alt yapısının antrenmanını annesi Pınar Eskici ile birlikte ziyaret eden Mert, Çal’ın Siyah-Beyaz renkteki formasını giydi ve yeşil sahaya adım attı. Mert ile yöneticiler de yakından ilgilendi. “Ben de koşmak istiyorum” diyen Mert’in tedavi görmesi durumunda yeniden doğacağını söyleyen Çal Belediyespor Kulüp Başkanı Ümit Barış Kuzu, “Denizli Valiliği onaylı yardım kampanyası için 600 bin dolar civarında para toplandı. Kalan paranın da en kısa sürede toplanması gerekiyor. Biz de yönetim olarak Mert’e gerekli desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
“60 BİN KİŞİ HAFTA SONU ÇAL’DA OLACAK, DESTEK BEKLİYORUZ”
Ümit Barış Kuzu, önünüzdeki Cuma gününden Pazar gecesine kadar Çal Bağbozumu Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne 3 günde en az 60 bin kişinin katılmasını beklediklerini sözlerine ekleyerek, “Bu festivalde insanlarımız eğlenirken, Mert çocuğumuz için başlatılan kampanyaya da destek vermelerini talep ediyoruz. Haydi Çal, haydi Denizli Mert çocuğumuz sağlığına kavuşsun. Bunu başarabiliriz. Bir çocuğun, bir ailenin yüzünü güldürelim. Gerekli paranın toplanması durumunda Mert, Dubai’ye giderek tedavisini olacak. ‘Ben de koymak istiyorum’ diyen Mert ihtiyaç duyduğu ELEVİDYS isimli ilacına kavuşmalı” diye konuştu.
Bağış için aşağıdaki İBAN numaraları ya da kısa mesaj numaraları kullanılabiliyor.
TL: TR90 0001 0090 1080 7893 3050 01
$: TR63 0001 0090 1080 7893 3050 02
€: TR36 0001 0090 1080 7893 3050 03
Alıcı adı: Mert Eskici
SWİFT KODU: TCZBTR2A
SMS
Turkcell ve Türk Telekom için,
MERT yaz 9349’a gönder
(1 SMS 100 TL)
Yorumlar
Kalan Karakter: