HABER MERKEZİ
Türk Pediatri Kongresi, son dönemde okullarda artan şiddet olaylarının gölgesinde Antalya’da toplandı. "Umudun adı: Çocuk" temasıyla düzenlenen kongreye yaklaşık 2200 çocuk hekimi katıldı. Uzmanlar, ekranlardan yayılan şiddet içerikli yayınlar ve kontrolsüz dijital oyunların çocukları gerçeklikten kopararak suça teşvik ettiğini vurguladı.
RTÜK ve Ailelere Kritik Görev
Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur, çocukların ellerinde silah yerine kitap ve sanatla dolaşması gerektiğini belirterek RTÜK’ü göreve çağırdı. Mafya temalı dizilerin ve şiddeti kutsayan yapımların çocuk psikolojisi üzerindeki yıkıcı etkisine değinen Kasapçopur, "Siber zorbalık mutlaka önlenmeli ve caydırıcı cezalar hayata geçirilmelidir" dedi.
Dijital Oyunlar ve İntihar Saldırısı Riskine Dikkat
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Burak Doğangün, şiddet içerikli dijital oyunların (game) çocukları birer "intihar saldırganı" profiline sokabileceği uyarısında bulundu. Oyunlarda ölüme gitmeyi bir kazanım gibi gören çocukların, toplumsal değer yargılarının erimesiyle birlikte bu eylemleri gerçek hayata taşıyabildiğine dikkat çekti.
Bilinçsiz Vitamin Kullanımı Tehlike Saçıyor
Kongrede sadece şiddet değil, çocuk sağlığını tehdit eden diğer unsurlar da ele alındı. Prof. Dr. Ertuğrul Kıykım, sosyal medya üzerinden özendirilen bilinçsiz vitamin ve gıda takviyesi kullanımının "vitamin zehirlenmelerine" ve karaciğer yetmezliğine yol açtığını belirtti. Merdiven altı ürünlerin denetimsizliğinin ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğu ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: