İlimizdeki Kamu-Sen’e bağlı sendikaların Başkanları ve işyeri temsilcileri ile bu akşam yemeğinde biraraya gelen Başkan Koncuk’a kalabalık bir sendikacı topluluğu eşlik etti.
Saat 19.30’da başlayan akşam yemeğinin ardından sendikacılar sorunlarını masaya yatıracak. İstişare havasında geçmesi beklenen yemekli toplantıda sendikaların karşılaştıkları sorunlar ve sendikaların bundan sonra izleyeceği çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulacak.
Deda Düğün Salonu’nda düzenlenen yemeğe Genel Merkez’den de yetkililer katıldı. Kamu-Sen’in Denizli çıkarması olarak görülen toplantı da önemli kararlar alınması bekleniyor.
Kamu-Sen'in Denizli toplantısı, az önce Saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 657 Devlet Memurları yasasının değiştirilmek istendiğini belirterek "asla bu kanunun değiştirilmesine müsaade emeyeceğiz. Uçu açık toplu sözleşmelere karşıyız. Net olan sözleşmelerin yanındayız. Diğer masa başı sendikaları gibi değiliz biz.Diğer sendikalar memurlarını sattı. Biz, İşçinin, memurun, çalışanın yanındayız.
15 Temmuz'da sendikamızdan 2 şehidimiz var. Biz ne meydanlardan kaçtık. Ne de ölümden.Ne de dayak yemekten kaçtık biz. Biz üyelerimizin, devletimizin sonuna kadar arkasındayız ve Tür Kamu-Sen olarak her zaman haklının ve devletimizin yanındayız." dedi.
Toplu sözleşmede alınan ve halen uygulanmayan 21 madde ve yaklaşan yeni toplu sözleşme dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
KPDK toplantısında, ,"YUVARLAK KARARLARA İMZA ATARSANIZ, ŞİMDİ DE BÖYLE YUVARLANIRSINIZ." ifadelerini kullandığını belirten Genel Başkan Koncuk, “Ancak pişkinlik tavan yapmış” dedi.
Koncuk değerlendirmesinde;
KPDK'da 4-C’lilerin 23 bin olmadığını, emeklilik sebebiyle bu sayının çok daha az olduğunu söyledik ve kadro inşallah size nasip olur dedik.
Sayın Müezzinoğlu, 4-C'ye kadro konusunda olumsuz bir kanaat belirtmedi, ancak bir taahhütte de bulunmadı. TİS kararı görmezden gelinemez.
TİS 1 Ağustos 2017'de tekrar yapılacak.2015'de alınan 21 kararın o tarihe kadar uygulanmaması 2017'de yapılacak TİS'e gölge düşürecektir.
KPDK'da birilerine ifade ettim, "YUVARLAK KARARLARA İMZA ATARSANIZ, ŞİMDİ DE BÖYLE YUVARLANIRSINIZ." dedim, ancak pişkinlik tavan yapmış.
Ucu açık kararlar alırsınız, tribünlere oynarsınız, umut dağıtırsınız ama gerçekler er veya geç ortaya çıkar. Ancak yüzünüz kızarır mı bilmem.
Akif ne güzel söylemiş,"Şark’a bakmaz, Garb’ı bilmez, görgüden yok vayesi,
Bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi”
Yorumlar
Kalan Karakter: