SOL Parti Denizli İl sözcüsü Serdar Aktaş: "Siyonizme ve emperyalizme geçit yok"
SOL Parti Denizli İl Örgütü, ABD'nin yurttaki üslerinin kapatılması ve İsrail'le ticaretin bitirilmesi için yaptığı açıklamada, “Ülkemizin emperyalizmin ve Siyonizmin operasyon üssü haline getirilmesine asla razı olmayacağız” denildi.
SOL Parti Denizli İl Örgütü sözcüsü Serdar Aktaş yaptığı yazılı basın açıklamasında, Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere ABD’nin ülkedeki üslerinin kapatılması ve İsrail’le ticaretin sonlandırılması gerektiğini ifade etti.
ABD ve İsrail’in Ortadoğu’da tam hâkimiyet kurma hedefinin, İran saldırılarıyla yeniden gündeme geldiğini aktaran Aktaş, “Afganistan ve Irak işgalleriyle başlayan, Libya ve Suriye üzerinden ilerleyen emperyalist yıkım zincirinin son halkası İran oldu. Kentler bombalandı, masum insanlar katledildi. NATO zirvesinde ülke liderleri ise bu saldırıların mimarlarından Trump’la poz vermek için birbirini ezdi. Bu bir utanç tablosudur” dedi.
İsrail’in pervasız saldırganlığının, Libya’dan Suriye’ye, Filistin’den Lübnan’a uzun yıkım sürecinin ürünü olduğuna dikkat çeken Aktaş, “ABD-İsrail projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi, buna bağlı eğit-donat projeleri, emperyalist kapitalist sisteme uyum sağlayamayan ülkelerin yıkımını, mezhepçi-etnik kavgalarla bölünmüş bir bölgenin yaratılmasını hedeflemektedir. Diğer tüm tartışmalar bugün için gereksizdir” ifadelerini kullandı.
“İRAN’IN GELECEĞİNE ÜLKE HALKININ MÜCADELESİ KARAR VERECEKTİR”
Gerici ve baskıcı İran rejimine yönelik İran halkının, kadınların, gençlerin verdiği mücadele ile bu saldırıların hiçbir ilişkisi olmadığına vurgu yapan Aktaş, “İran’ın geleceğine ülke halkının mücadelesi karar verecektir. Nitekim İran halkı, emperyalist saldırılara karşı dik durmuştur. ABD ve İsrail’in Ortadoğu’ya demokrasi götürme bahanelerinin sonuçlarını herkes acı bir biçimde yaşamıştır.
Ortadoğu’yu şekillendirmek için yürürlüğe konan planda AKP, BOP eşbaşkanlığı göreviyle bu yıkımın taşeronluğunu yapmış, bölgeyi ABD ve İsrail hegemonyası için temizlemiştir! İsrail’e karşı kurulan hamasi cümlelerin hiçbir anlamı yoktur. Gerçekler ortadadır: Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere ülkemizdeki ABD ve NATO üsleri İsrail’in bölgesel saldırganlığına hizmet etmektedir. Türkiye, ABD-İsrail ortak operasyonlarının bir parçası haline getirilmiştir.”dedi.
İZİN VERMEYECEĞİZ
İl sözcüsü Aktaş açıklamayı şu ifadelerle sonlandı: “Tek adam rejimi, İsrail karşıtlığı söylemiyle içeride “iç cephe” tahkimatı kurarak muhalefeti bastırmanın, toplumu kutuplaştırmanın ve yeni baskı politikalarını meşrulaştırmanın yollarını arıyor. Biz bu ülkenin ABD güdümlü tek adam rejimi altında daha da karanlığa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz! BOP eksenli, siyasal İslamcı, fetihçi-cihatçı bu rejime karşı laiklik, bağımsızlık ve bölge halklarının özgürlüğü için mücadele edeceğiz.
Ülkemizin emperyalizmin ve Siyonizmin operasyon üssü haline getirilmesine ve Batı’nın göçmen deposu yapılmasına asla razı olmayacağız. Kürecik ve İncirlik başta tüm ABD ve NATO üsleri kapatılsın; İsrail’le ticari ilişkiler kesilsin. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye. Kahrolsun Siyonizm, kahrolsun ABD ve işbirlikçileri.”
Yorumlar
Kalan Karakter: