Akdağlarının zirvesinde, fazla güneş görmeyen yerlerde büyük kar çukurlarında doğrudan üzerine yağarak yada tozarak biriken karlar kar kuyularında yaz aylarında bile kendilerini muhafaza edebiliyorlar. Kimi bölgelerde kar kuyuları doğal olduğu gibi kimi kuyuları da insanlar kendileri inşa etmişlerdir.
Çameli İlçesinde kışın yağan karlar zirve dağlarının kuyularında birikerek yazın bile kar erimiyor bu kuyularda Kar Kuyusunun derinliğini henüz bilen yok ama çok soğuk olduğu ve içeride 1 dakika'dan fazla kalınmıyor. Kuyunun içi pırıl pırıl kar dolu Fotoğraftan anlıyoruz ki o karanlık dehlizde buz sarkıtları ve eriyen kar sularını yutan bir düden var. Kar kuyusunun 25 metre altında içerisi su dolu olan bir kuyu daha var.Su soluk yeşil. İnsan ürperiyor, ya düşersem diye.
Çameli İlçesinin en yüksek zirvesi olan Akdağın zirvesine çıkan Mustafa Koç ,Abdullah Çağdaş zorlu bir yolculuk sonrası Doğal Kar Kuyusuna zor indiklerini ve mağaranın Temmuz Ayının sıcaklığına rağmen çok soğuk olduğunu kar kuyusunun uzunluğunu bilemiyoruz ama gerçek şuki içeriye giren fazla durmuyor çok soğuk yanımızda getirdiğimiz kürek ve çuvala kar kuyusundaki karları hemen doldurup çıkıyoruz sonra ısındıktan sonra tekrar giriyoruz mağaraya dediler.Bu Mevsimde kar görmenin mutluluğunu yaşadık ve çok lezzetli bizde bu karları çuvallara doldurup mahalle halkına ve arkadaşlarla karlı şerbet yapıp yiyoruz yaklaşık mağarada tonlarca kar var dediler
Yorumlar
Kalan Karakter: