Ulukentliler de Termik Santrali istemiyor!
Denizli’de kurulması planlanan ve 50 bin civarında zeytin ağacının kesilmesine yol açacak olan 300 MW’lık kömür yakıtlı Avdan Termik Santrali’ne karşı Denizli halkının tepkisi büyüyor. Ulukentliler Yardımlaşma Dayanışma, Kalkınma ve Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Kabalay da, Tavas’ta termik santral kurulmasına karşı çıktı.


Ulukentliler Yardımlaşma Dayanışma, Kalkınma ve Çevre Güzelleştirme Derneği Başkanı Osman Kabalay , ilçelerine yapılacak termik santral projesinin iptal edilmesini isteyerek şunları söyledi:
“Tavas-Ulukent Mahallesi halkı olarak, doğamıza ve sağlığımıza zarar verecek bu santrali istemiyoruz.
Verimli tarım arazilerinin üzerini kaplayacak tonlarca külün sadece insan ve halk sağlığı açısından değil tarım alanlarını yok edecek. Burada 10 yıl sonra ne tarım ne orman ne zeytincilik kalacak.
15 termik santralin bulunduğu illere bakıldığında çocuk onkoloji hastanelerinin kurulmaya başlandığı ortada. Tavas yöresindeki çocuklarımız amansız hastalıkların pençesine düşmesin. Termik santrali; Tavas istemiyor, Denizli istemiyor’ dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: