HABER MERKEZİ
Üşümezsoy Denizli ve Pamukkale Bölgesine Dikkat Çekti
Türkiye'nin deprem risk haritası ve aktif fay hatlarına dair tartışmalar sürerken, tanınmış Yer Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan Denizli için kritik bir uyarı geldi. Katıldığı bir internet yayınında ülkedeki sismik hareketliliği değerlendiren Üşümezsoy, kamuoyunun sürekli odaklandığı İstanbul ve Yedisu faylarının ötesinde, büyük risk barındıran farklı bölgelere işaret etti. Ünlü yer bilimci, özellikle Denizli ve Pamukkale çevresindeki fay sisteminin aktif yapısını koruduğunu vurguladı.
Bölgede Enerji Birikimi Devam Ediyor
Denizli ile Pamukkale arasında uzanan fay hattındaki hareketliliğin yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, bölgedeki tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Tarihsel deprem kayıtlarının ve mevcut sismik verilerin bu bölgedeki risk artışını desteklediğini ifade eden Üşümezsoy, yerel fay sisteminde enerji birikiminin aralıksız sürdüğünü dile getirdi.
6,5 Büyüklüğünde Yıkıcı Deprem Riski
Açıklamalarında net rakamlar vererek bölge halkını ve yetkilileri uyaran Üşümezsoy, Denizli-Pamukkale hattının 6 ila 6,5 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Bu büyüklükteki bir sarsıntının bölgenin jeolojik yapısı nedeniyle yüzeyde çok daha şiddetli hissedilebileceğini belirten yer bilimci, olası bir depremin yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini altını çizerek hatırlattı.
Denizli deprem uyarısı
Yorumlar
Kalan Karakter: