Yata yata hırsızlık
(İHA) - Denizli’de içerisine yatak yorgan attığı minibüsle dolaşıp hırsızlık yaptığı iddia edilen şüpheli, jandarmayla girdiği kovalamacada aracı çamura saplanınca kıskıvrak yakalandı. JASAT’ın titiz çalışmasıyla yakalanan ve çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 83 suç kayıtları ortaya çıkan 3 şüpheliden 1’i tutuklandı.
Bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerası kaydını kısa sürede inceleyen jandarma ekipleri, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren K.K. (28) ve R.D. (33) ile kullandıkları ticari aracı tespit etti.
Jandarma ekipleri, tespit edilen şüphelilerin yakalanması için ilçenin tüm giriş ve çıkışlarını tuttu. Belediyeye ait değirmen motorunun yanı sıra vatandaşların evlerinden çaldıkları piyasa değeri yüksek bakır kaplar, araç gerek ve otomobil parçalarını ticari araca yükleyerek kaçmaya hazırlanan 2 şüpheli, düzenlenen operasyonla kaçamadan gözaltına alındı.
Çalıntı malzemeler sahiplerine teslim edilirken, çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 47 suç kaydı tespit edilen K.K. ile 22 suç kaydı bulunan R.D. adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkartılan şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Karavana dönüştürdüğü araçla hırsızlık yaptı, çamura saplandı
Jandarma ekiplerinin hırsızlık olaylarının önlenmesine yönelik olarak gerçekleştirdiği ikinci operasyonda ise, Honaz ilçesinde ikamet eden İsmail Evgin’in bahçesinden su hidroforu çalındığının ihbar edilmesi üzerine JASAT ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından araştırma başlatıldı.
Kullandığı minibüsün plakasını tespit eden jandarma ekiplerinin geldiğini gören şüpheli A.K. (28), kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu ormanlık alana giren A.K., çamura saplanan aracını bırakarak yaya olarak kaçışışı sürdürdü. Bir süre yaya olarak kaçan şüpheli, kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelinin kullandığı minibüsün kapısını açan jandarma ekipleri, gözlerine inanamadı. Şüphelinin yatak yorganla karavana dönüştürdüğü minibüs ile çevre il ve ilçeleri gezerek hırsızlık yaptığı belirlendi. Çoğunluğu motorlu taşıt hırsızlığı olmak üzere 14 suç kaydı ortaya çıkan A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bahçesinden çalınan hidroforu kısa sürede geri getiren jandarma ekiplerine teşekkür eden İsmail Evgin, “Bahçemde meydana gelen hırsızlık olayını ihbar ettim. Jandarma ekipleri başarılı bir operasyonla çalanı kısa sürede yakalayıp, su hidroforunu geri getirdi. Tüm jandarma personeline teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum ve bundan sonraki hayatlarında sağlıklı günler temenni ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: