CHP milletvekili Melike Basmacı 7 Haziran seçimleri öncesinde tartışma yaratan, aylık 250 lira taksitle 25 bin konut projesi’ne yönelik cevaplanmasını istediği ve kendisine verilen cevabı basın toplantısında açıkladı. Basmacı “Denizlimizi emanet ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve partisinin Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’ye ve Türkiye’ye hizmet etmeyi bırakıp kendilerine ve partilerine hizmet etmektedirler. Üç kuruş arttırıp ev kurma hayali kuran Denizlili hemşerilerimin hayalleri ile oynanarak 250 lira taksitle 25 bin konut projesi sözü verildi. Bu proje Denizli halkına asrın projesi olarak sunuldu. Biz CHP olarak ihtiyacı olanların ev sahibi olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
Basmacı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Osman zolan’a hitaben yönelttiği sorularında, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 7 Haziran seçimlerinde açıkladığı 25.000 konut projesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin veya ilçe belediyelerinin projesi midir. Yoksa Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim projesi midir. Bu projelerin mali kaynağı nedir. Talepçilerden alınacak 250 lira neyin karşılığıdır. Projenin yapılacağı konut alanları belirlenmiş midir? şeklinde sorular sormuştu.
Melike Basmacı’nın sorduğu sorulara gelen yanıt şöyle:
“25.000 konut projesiyle ilgili ön talepler ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi tarafından alınmış olup, yapılan yoğun başvuru üzerine başvurular üzerinde değerlendirme işlemleri devam etmektedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi aracılığı ile yürütülecek projenin arazi tespit ve devir işlemleri devam etmektedir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: