Denizlili ünlü tekstil firmasına mahkemeden konkordato kararı

TAKİP ET

Denizli'de geçtiğimiz ay hakkında iflas kararı verilen tekstil firmasına Denizli 8. İcra Dairesi tarafından konkordato yolu açıldı.

Denizli'nin ünlü tekstil firması Baykent Pazarlama İthalat İhracat Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Ş.'ye Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Hukuk Dairesi tarafından iflas kararı verilmişti. Firmanın Denizli 8. İcra Dairesi'ne yaptığı başvuru sonucunda yapılan incelemede müflisin iflas dairesince bu güne kadar defteri tutulan mallarının bedelleri tasfiye giderlerini koruyacağı anlaşılması sonucu hakkında adi tasfiye usulü uygulanarak konkordato yolu açıldı. 
ADİ İFLAS (İFLAS DIŞI) KONKORDATO NEDİR?
İflasa tabi olan ya da olmayan borçlular tarafından yapılır. Konkordato talebi icra mahkemesinde yapılır. İcra mahkemesi borçluya 3 aylık konkordato mühleti verir ve konkordato komiseri atar. Borçlu konkordato mühleti içinde; ivazsız tasarruflar, taşınmaz satışı , ipotek tesisi, rehin verme, kefil olma, işletmeyi devretme gibi işlemeler yapamaz. konkordatonun teklifinden sonra kabulü için, alacak ve alacaklı çoğunluğunun sağlanması gerekir. Konkordato teklifi ticaret mahkemesinin onayı ile yürürlüğe girer.

Mahkeme tarafından alınan karar ise şu şekilde; 
1-BAYKENT PAZARLAMA İTHALAT İHRACAT TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. hakkındaki tasfiyede ADİ TASFİYE USULÜNÜN uygulanmasına karar verilmiştir.
2-Alacaklılar ve istihkak iddiasında bulunanlar alacaklarını ve istihkaklarını ilandan bir ay içinde kaydettirmeleri ve delillerinin (senetler ve defterler hulasaları v.s.) asıl veya musaddak suretlerini tevdi eylemeleri, (pek uzak yerlerde veya yabancı memleketlerde ikamet eden alacaklılar için müddet uzatılabilir.)
3-Hilafına haraket cezai mes'uliyeti müstelzim olmak üzere müflisin borçlularının aynı müddet içinde kendilerini ve borçlarını bildirmeleri aksi halin İcra ve İflas Kanununun 336 ncı maddesi uyarınca cezai sorumluluğu gerektireceği.
4-Müflisin mallarını her ne sıfatla olursa olsun ellerinde bulunduranların o mallar üzerindeki hakları mahfuz kalmak şartiyle bunları aynı müddet içinde daire emrine tevdi etmeleri ve etmezlerse makbul mazeretleri bulunmadıkça cezai mes'uliyete uğrayacaklar ve rüçhan haklarından mahrum kalacaklardır.
5-İlandan nihayet on gün içinde toplanmak üzere alacaklıların ilk içtimaa gelmeleri ve müflis ile müşterek borçlu olanlar ve kefillerinin ve borcu tekeffül eden sair kimselerin toplanmada bulunmağa hakları vardır.
6- 22/10/2020 günü saat 10:00 ' da Denizli 8. İcra Müdürlüğünde ilk toplantı yapılacağından alacaklıların bu toplantıya gelmeleri veya yetkili bir vekil göndermeleri ve aynı zamanda müflis ile müşterek borçlu olanlar ve kefillerinin ve borcu tekeffül edenlerin veya bunların vekillerinin bu toplantıda hazır bulunmaya hakları olduğu İ.İ.K. 219. maddesi uyarınca ilan ve tebliğ olunur.15/09/2020
1-Pek uzak yerlerde veya yabancı ülkelerde ikamet eden alacaklılar için süre uzatılabilir.
2-Reddedilen bir mirasın tasfiyesi lazım geldiginde
miras hükümleri gereğince evvelce alacaklılar davet
edilmişse 1 numaralı bentteki süre (10) güne indirilir.
Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 70'e karşılık gelmektedir.

denizli tekstil firması iflasın tasfiyesi adi tasfiye konkordato denizlimuhabir muhabir denizli haberleri