Buldan ilçesinde, yüzde 40’ı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen bin adet kapasiteli “Organik Yumurta Tavukçuluğu Projesi” uygulamaya başladı. 200 metrekare kümes ve toplamda 4 bin metrekare alan üzerinde hizmete açılan tesiste, yumurtaların sertifikalandırılmasının ardından kontrollü ve sağlık bir üretimin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Denizli’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan, insan ve çevre dostu bir organik üretimin hedeflendiği projeyle, organik yumurta tavukçuluğu yapmak isteyen yetiştiricilere örnek olmak, yetiştiricilere organik tavuk yetiştirme şartlarının öğretilmesi amaçlanıyor. Bu ve buna benzer projelerin ayrıca istihdamı sağlanması hedefleniyor.
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teknik elemanlarınca kontrol ve denetimi yapılırken, hem inşaat hem de yetiştiricilik alanında yetiştiricilere teknik destek sağlıyor.
BULDAN, ORGANİK YUMURTA ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
(İHA) - Denizli’nin Buldan ilçesinde, “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında tamamlanan bin tavuk yetiştirme kapasiteli tesis, hizmete başladı.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: