
“Damak tadı ve zevk olarak en iyi biberlerdir”
Bu yıl verimden memnun olduğunu ifade eden biber yetiştiricisi İbrahim Yenipazarlı, “Kale biberi Denizli bölgesinde damak tadı ve zevk olarak en iyi biberlerden. Bu sene çok şükür iyi bir verim aldık. Ciddi anlamda ekonomimize katkı oluşturdu. Kale biberinin en büyük özelliklerinde bir tanesi tüketiciler açısında biberi çok arıyorlar. Aroması, tadı, kokusu ve insan sağlığına yararı açısından bu bibere çok önem veriyoruz. Denizli’den, Aydın’dan ve Nazilli’den özellikle bu biberleri satın almaya geliyorlar” dedi.
“Kale biberinden çok çeşit yemekler yapılıyor”
Her çeşit yemeğin içinde Kale biberinin yer aldığını belirten Yenipazarlı, “Kale biberinden çok çeşit yemekler yapılıyor. Biber kızartması, biber dolması, biber yoğurtlaması ve yöresel tabirlere bakacak olursak, toz biber ve pul biberi. Kale biberinin en meşhur aromatik tadı veren bölgeler şu an bulunduğumuz yer yani Demirciler, Gökçeören, Kızılcağaç, Alanyurt, Varallı. Kale’nin bütün yerlerinde yetişiyor ama bu bölgelerde tat daha farklı” ifadelerini kullandı.

“Pandemi sebebiyle bu yıl festival olmadı”
Dünyayı etkileyen korona virüs salgını sebebiyle bu yıl biberlerin sessizce toplandığını dile getiren İbrahim Yenipazarlı, “Normalde biz her sene festival düzenliyorduk ve Kale Belediye Başkanı bu konuda çok hassas davranıyordu. Ama pandemiden dolayı bu sene festival olmadı inşallah önümüzdeki yıllarda pandemi kalkarsa önümüzdeki yıl tekrar festival olacak. Üreticilerimiz en iyi şekilde desteklenecek” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: