İHA-Denizli'de Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, Cerebral Palsy'li engelli rahatsızlığı çocuğu olan ailelere ve Denizli'de bu alandaki sağlık çalışanlarına ve uzmanlara yönelik seminer düzenlendi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, bilimsel çalışmaları ailelere ve uzmanlar ile paylaşmak için bu seminerleri düzenlediklerini belirterek "Cerebral Palsy'li ile çalışan uzmanların ve Cerebral Palsy'li çocuğu olan aileler ile birlikte bir gün geçiriyoruz. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı olarak çalışmalarımıza her zaman bilimselliği ön planda tutuyoruz. 50 yıla yakın bir bilgi birikimimiz söz konusu. Pamukkale Üniversitesi'ne de destek verdiği için teşekkür ederiz. Ekiplerin bir araya gelmesini sağladı. Cerebral Palsy’li bir çok farklı uzmanın bir arada çalışması gereken bir engellilik durumu. Herkesin bir arada bilgi birikimin Türkiye'ye yayınlaması gerekiyor. Bizde Türkiye'nin her ilinde bu bilgi paylaşımını ailelere ve uzmanlar ile paylaşıyoruz" dedi
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Doç Dr. Murat Oto seminerlere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek " Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı'nın geleneksel hale getirdiği toplantıları, bu yıl Denizli'de yapma şerefine nail olduk. Buradaki meslektaşlarımız fizyoterapist arkadaşları, özel eğitim merkezindeki bu alanda uğraşan, bu özel ihtiyaçları olan, özel tedaviler gerektiren çocuklara ilgi gösteren herkesi davet ettik. Sabahki oturumda profesyonellere yönelik konuşmalar yapıldı. Öğleden sonraki programda ise aileleri ve çocukları bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Umuyorum bu toplantı insanların farkındalığını biraz daha arttırıp, Pamukkale Üniversitesi'nin de bu konuda ne kadar etkin olduğunu çizmekte işe yarar. Bu tip toplantıların sıklıkla yapılması, çocuklar için aileler için, hekimler için, çok faydalı olacaktır" dedi.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Akademik Kurulu Başkanı Prof. Dr. İpek Akman her yıl ilde yapılan seminerlerde daha fazla uzmana ve aile ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Akademik Kurulu olarak , eğitim toplantısı yaptık. Uzmanlar ve ailelere yönelik eğitim verdik. Katılımcılar ortopedi, fizik tedavi, fizyoterapi, çocuk gelişimi ve özel eğitimcilerden oluştu. Toplantıları çok önemsiyoruz. Ulaşabileceğimiz ve uzman ve aile sayısını arttırmak istiyoruz. Her yıl iki şehirde yapıyoruz. Bilimsel ortamlarda görüşmeye devam edeceğiz" dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: