Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde 1000 TL olarak verilen emekli ikramiyelerinin bu yıl enflasyon oranında artırıldığını açıkladı. Aldıkları maaşlar ile zar zor geçinen emekliler için bayramlar, 2018 yılından bu yana bir nebze de olsa ekonomik açıdan rahatlamak anlamına geliyor. 2018 seçimleri öncesi yılda iki defa olmak üzere dini bayramlarda emeklilere 1.000 TL bayram ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Bu karar sonrası emekliler ilk ikramiyelerini 2018 yılının Haziran ayında aldı.
ERDOĞAN: ENFLASYON ORANINDA ARTIRILDICumhurbaşkanı Erdoğan Demokratlar Birliği Heyeti, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerine yaptığı konuşmada emekli ikramiyelerinin bu yıl zamlı yatacağını açıkladı. Erdoğan konuşmasında, “Emeklilerimize bayramlarda 1000’er lira ikramiye öçdeme sözü vermiş bu uygulamyı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı. Emekli ikramiyeleri bu yana emekli ikramiyeleri düşen alım gücüne rağmen hiç artırılmadı. Merkez Bankası enflasyon hesaplayıcısına göre 2018 yılının Haziran ayında 1.000 TL ile yapılan bir alışverişin tutarı bugün 1.464 TL oldu. (sozcu)
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: