Kuzugöbeğinin fiyatı, et fiyatlarını katladı
(İHA) - Denizli’nin Buldan ilçesinde çam ağaçlarının diplerinden vatandaşlar tarafından toplanan kuzugöbeğinin fiyatı, et fiyatlarını üçe katlayarak kilosu 200 TL’den satılmaya başlandı.


Çam ağaçlarının yoğun olduğu kısımlardan vatandaşların topladığı kuzugöbeğine talep giderek artıyor. Kuzugöbeğinin kilo fiyatı açısından bakıldığında etin üç katı oldu.
Bu yıl kış ve bahar aylarında yağmur ve kar yağışının bol olmasıyla birlikte vatandaşlar çam ağaçlarıyla kaplı ormanlara akın ettiler.
Bölmekaya, Bozalan, Çamköy, Bostanyeri, Arıklar ve Süleymanlı bölgelerindeki çam ağaçlarının diplerinde kuzugöbeği arayan vatandaşlardan Ali Acar; “Bu yıl geçen yıla göre kuzugöbeği çok.
Ancak havaların bir an da soğuması ilerleyen günlerde kuzugöbeğinin bozulmasına neden olabilir. Topladığımız kuzugöbeklerini kendimiz tükettiğimiz gibi alıcılara da yaş olarak kilosu 200 TL’den satıyoruz. Hem temiz hava alıyoruz, hem de para kazanıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: