ÇİFTÇİ VE HAYVANCI EĞİTİLMELİDİR
Yayınlanma :
12.04.2022 17:43
Güncelleme
: 12.04.2022 17:43
Arazinin çok parçalı olması ve çiftçilikle uğraşanların eğitimli olmaması sebebiyle çiftçi teknoloji kullanımına geçememektedir. Bu sebeble çiftçilik ve hayvancılık emek yoğun iş olmakta devam etmektedir. Emek bulunamadığı içinde çiftçilik ve hayvancılık günden güne zorlaşmakta ve erimektedir.
Günümüzde çiftçi bahar ve yazın köyünde çalışmakta yazın şehire gelmektedir. Amatörce bir iş olarak yapılmaktadır.
Çiftçiliğin ve hayvancılığın tekrar ayağa kalkması için eğitim verilmesi şarttır. Bu eğitime teşvik içinde eğitim süresinde ücretlendirme yapılmalıdır. Eğitim budama sürme aşı vs. şöyle yapılır böyle yapılır dışında girdilerin temin yolları üretilenlerin yarı mamul hale getirilmesi depolanması pazara ulaştırılması, ekipmanların tanıtılması ve kullanılması ortak arazi ve ekipman kullanılması gibi hususlarıda kapsaması gerekir.
Hali hazırda çiftçiye ve hayvancığa yardımlar yapılmaktadır. Bunlar çok karmaşık ve çok sayıda çok teferruatlıdır. Ayrıca yetersizdir. Yeterli olsa bile takibi mümkün değildir. Bazıları hiç çiftçilik yapmadan bu yardımları almaktadır.
Bunların hepsinin kaldırılıp yerine ürün başına ödeme sistemi getirilmelidir. Bu şekilde ne üretildiğini bilir vergi açısındanda kayıt altına alınmış olacağından vergi geliri yükselir. Yükselen vergi geliride devletin çiftçi ve hayvancıya daha çok yardım etmesi sağlanır. Eğitim alan çiftçi ve hayvancıya yardımların belli bir büyüklükte olan işletmelere verilmesi daha verimli ve faydalı olacağı gibi arazi bütünlüğünün ve teknolojiye geçişede katkısı olacaktır.
Eğitilen çiftçi ve hayvancıya hem arazi ekipman ve hayvan alımında dam ve ahır yapımında belli bir verimliliği sağlayacak büyüklüğü sağlayacak krediler verilmeli hatta bu krediler faizsiz olmalıdır.
Ayrıca ve en önemliside çiftçinin ve hayvancının eğitim alacağı örnek çiftlikler ve hayvancılık işletmeleri tesis edilmelidir.
Aksi takdirde hayvancılık ve çiftçilik yaşı 60 ın üstüdeki kişilerce yapıldığı için üş beş yıl sonra tarımın ve hayvancılığın çökme ihtimali vardır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: