TALİBAN OLSUN
Yayınlanma :
19.08.2021 13:42
Güncelleme
: 19.08.2021 13:42
Sömürgeci batı ve onların Türkiyedeki kuyrukları güya yerli basın sahtekarlığa ve fevarana başladı. Bir sürü yalan dolan haberlerle her tarafı dolduruyorlar.
Talibanın başarısını sömürgeci kafaları almıyor. Çünkü onların sömürgen kafalarına göre bir ülkeyi işgal ederek zorla sömürmek onlara göre gayrt tabi, onların hakkı.
Talibanın başarısı gayet normal.
Neden?
Afganistanın son dönemleri hep işgal altında ve kurtuluş mücadelesi ile geçti.
1978 tarihinde Sovyetler birliğinin adamı kominist Babrak Karmal Sovyetler birliğinin yardımı ile iktidarı ele geçirdi. 1979 dada Sovyetler birliğini davvet etti. Afganistan işgal edildi. Mücadele başladı. Sovyetler yenildi.
Başa Amerikancılar getirildi. Afganlılara bir şey yok denildi. Savaşı yapanlar aradıklarını bulamayınca kıpırdanma başladı. ABD biz size yardım ettik büyük diyet ödeyeceksiniz dedi. ABD bu kıpırdanaanları terbiye etmek ve diyet ödetmek için Afganistanı işgal etti ikinci Afgan savaşı başladı. ve ABD hezimete uğradı.
Sovyet ve ABD savaşlarında maddi kaybın çok ötesinde iki ila iki buçuk milyon Afganlı öldü. Afganlar tanklara çiiğnetildi mağaraları patlatan olağan üstü güçlü bombalarla imha edildi.
Sovyetlerin ve ABD nin emrindeki kişiler elli bin bilemedin yüz bin kişidir. Kalanı normal Afganistan vatandaşı.
Afgan ordusu üç yüz bin kişilikmiş. Bu ordunun mensublarının bir yakını mutlaka sovyetler ve ABD tarafından öldürülmüştür. Birde onlarca yıl işgal kuvvetlerine hizmet ettirilmek bu insanları bıktırmıştır kin ve öfkeye sebeb olmuştur.
İşte bu durumdaki askerler Talibanla karşılaştıklarında biz kime hizmet ediyoruz neyin mücadelesini yapıyoruz diyerek buyrun kardeşim geçiniz her halukarda siz bize işgalcilerden daha yakınsınız demişlerdir.
Netice olarak dilerim Taliban başarılı olur.
Çünkü;
Afganistana sömürgeci Sovyetler, batı ve çin hakim olacağına Taliban hakim olsun. Asıyorlar kesiyorlar yaygarasının % 99 yalan. Sonra sen şuna buna uşaklık edecek ülkene ihanet edeceksin sana buyur iyi yaptınmı diyecekler.
Şu anda Türkiyenin tutumu doğru.
Umarım ilerde ilişkilerimiz en üst seviyeye çıkar.
Ben çıkacağınada inanıyorum.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: