Çameli Sonbahar Bisiklet Etkinliğine Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kültür Merkezinde Düzenlediğimöiz Çameli Tanıtım Günleri Kapsamında standları gezen Pamukkale Üniversitesi öğrencileri tanıtım günlerinde Çameli İlçesinin coğrafyası iklimi tabiatı ve güzelliklerine merak edip Çameli İlçesinde düzenlenen Sonbahar Bisiklet Etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Rektör Hüseyin Bağ ve Pamukkale Üniversitesinden 40 Öğrenci ile birlikte Çameli İlçesine geldiler.
Çameli'de sonbahar Bisiklet Etkinliği ve Yürüyüş etkinliğine Pamukkale Üniversiteleri öğrencileri haricinde Ortaca,Dalaman,Eskişehir,Antalya,Trabzon,İzmir,Aydın'dan gelen Bisiklet Sevdalıları Çameli İlçesini iki gün boyunca konaklayıp sonbaharın cıvıldısını ve tabiatın zengin renklerini izlemek fırsatını bulacaklar.
Çameli Belediyesi Bahçesinde Sonbahar Manzarası ve havası içinde Bisikletci ve Yürüyüş grupları Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN ve Pamukkale Üniversitesi Rektör Hüseyin Bağ ile birlikte sabah kahvaltısı yaparak yürüyüşcülere Çameli'nin doğasıyla başbaşa kalmalarını sonbahar manzarasının tadını çıkarmalarını söyledi.
Hayri Dev'i Ziyaret Ettiler
Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri gezinin ilk durağında Çameli İlçesinin Yaşayan Efsanesi Unesco tarafından yaşayan insan hazinesi secilen cura ustası Hayri Dev'i ziyaret ettiler.Hayri Dev İle Kısa sohbet sonunda Hayri Dev Öğrencilere mini bir konser vererek Öğrencilere güzel dakikalar geçirdi Hayri Dev öğrencilere Cura'sını yaptıgı kendi atölyesini gezdirdi Çura'nın ve sazın nasıl yaptıgını teknik detaylarla gösterdi.
Sonbahar Bisiklet Etkinliğine Katılan Bisikletciler ve Pamukkale Üniversitesinden gelen Öğrenci Grubunun Ortak Buluşma noktası Emecik Kanyonuydu.Bisikletci Grup Çameli-Bıcakcı yolun üzerinde ilerleyip doğanın eşşiz manzarası eşliğinde Bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar.Çameli İlçesinin tarihi boyunca binlerce yıl gizli kalmış saklı cenneti olan Emecik Kanyonu Kanyon girişinin 2 metre genişliğinde, 14 kilometre uzunluğunda Kanyonun içinde yüzlerce küçük şelale ile 30 metre yüksekliğinde büyük bir şelale bulunuyor. Çameli ilçesinde başlayan parkur Çameli İlçesinin eşşiz doğasıyla bütünleşen Ormanları ve patika yollarından geçen katılımcılar yol üstünde ekmek yapan ev hanımlarının misafiri olup çaylarını içerek doğanın bütünleşen sonbaharın Yeşilden Sarıya Kırmızıya dönüşen kuş seslerin eşliğinde bisiklet süren katılımcılar ve Üniversite Öğrencilerinden oluşan Yürüyüş grubu Emecik Kanyon’nuna ulaştılar.
Bisiklet Şölenine katılan katılımcılar, “ Denizli'nin ormanlarla kaplı yapısıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından Çameli ilçesinde, eşsiz bir güzellikte olan bu güzellik karşısında hayran kaldık Gerçekten muhteşem bir manzaraya sahip .’’ Dağların ve Ormanların arasında geçerek çok nefis bir bisiklet turu yaptık. Ormanda çok sayıda ve farklı ağaç türleri gördük Köylerin içinden geçtik Doğa bir harika Köylerden geçerken çocukların bize sevgiyle el sallaması hoşumuza gitti Gökyüzü masmavi . Tur insana heyecan veriyor Yokuşlarda baya yorulduk ama çok eğlendik dedi Yollar toprak ve zorlu idi yorucu ama benim için süper bir gün geçirdik dediler.
Pamukkale Üniversitesi Öğrencilerinden Selin ÇIRAK ,Gülhat Temiz ,Eda ARSLAN Kent koşuşturması, stres birikimi, betona yenik düşen dev anakent’in iç içe girmiş konutlarından bunalanların kaçış noktası, piknik bahçesi, doğa ve huzur sığınağı. Doğanın hayli bonkör davrandığı Batı Akdenizi’n Çameli’nin doğası ziyaretçilere pastoral bir ziyafet çekiyor. Köyler, mağaralar, Göller , dere, orman, piknik alanları, tarihi yapıları hep bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir yer Çameli Çameli’de her tür bisiklet parkuru ve yürüyüş parkuru bulmak mümkün. Köy yolları arasında asfalt yollar, orman içi patika yollar, su kenarı toprak yollar gibi her türlü kolay ve zorlu etaplar oluşturmak mümkün dedi.
Çameli'de 1 Asırdır İki Mahalleyi Birbirine Bağlayan Köprüyü gezdiler..
Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri Doğa Gezisinde her adımda Çameli İlçesinin Yapım tarihi ve güzelliklerini keşfediyor Emecik Kanyonuna yakın yerde kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen tarihi köprü, üzerinden geçen yıllara rağmen halen iki mahalleye hizmet veren köprüyü gezen Öğrenciler . Emecik Mahallesi ile Karaman Mahallesi’ni birbirine bağlayan ve Çırgan Kızılyer Mevkiisinde yer alan tarihi köprünün yapım tarihi ve kimler tarafından yapıldığını bilinmemekle beraber Köprü 11 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğindeki derenin üzerinde bulunan tahta köprü, eşsiz manzarasına hayran kalan öğrenciler her güzelliği fotograflar makinelerinle çekim yaptılar
Çameli'nin 200 yıllık Değirmeni'ne hayran kaldılar
Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri ve Sonbahar Bisiklet Etkinliğine katılan dogaseverler Sarıkavak Mahallesinde bulunan 200 yıllık su değirmeninde mola verip daha önce görmedikleri günümüz teknolojisine yenik düşen Su mekanizmasınla çalışan değirmeni geziler.Değirmenin emektar sahibi ile konuşan Nurten GÜN gençler Özellikle yaz aylarında işlerinin nispeten yoğun olduğunu dile getiren , değirmenden maddi bir beklentisi bulunmadığını, sadece emanete sahip çıktığını vurguladı.
GÜN Bölgede eskiden 8 su değirmeni olduğunu ancak günümüzde sadece kendisinin işlettiği değirmenin kaldığına işaret eden Gün "Eskisi gibi olmasa da rağbet gösterenler var. Yakın mesafede değirmen bulamayıp 50 kilometre mesafeden gelenler oluyor. Biz de elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." Ömrü yettiği sürece değirmeni ayakta tutmaya çalışacağının altını çizen Oktay, şöyle devam etti:
"Bu değirmene benden sonra bakacak kimse yok. Çocuklarım dahi şu an bakmama razı değiller. 'Yapma, yoruyorsun kendini' diyorlar. Ben gücüm yettiği kadar bu işi sürdürmek istiyorum. Evimiz buraya çok yakın. Gelen giden insanlarla sohbet ediyor, zaman geçiriyoruz. Yazın Almanya'dan, Amerika'dan gurbetçiler geliyor, onlarla tanışıyor, muhabbet ediyoruz. Köyümüzde çok güzel bir hareketlilik oluyor."
Katılımcıların Son Durağı İse Çameli İlçesinin muhteşem manzarasına sahip olan Kolak Mahallesinde bulunan Kolak Gölü oldu.
Çameli Sonbahar Bisiklet Etkinliğine Ortaca Belediye Başkanı Hasan KARAÇELİK ve Ortaca Kent Konseyi katılımcılara Ortaca'da yetişen ürünlerden gönderdi.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN 2 Yıllık Sürec içerisinde Çameli Kaymakamlığımız ile birlikte Çameli'de gezi rotları ve Bisiklet Rotaları üzerinde Çalışmalarımızı tamamladık.İlçemiz'de birbirinden güzel gezi noktaları var tüm doğaseverlerimizi Çameli İlçemize bekliyoruz Bu Organisazyonu düzenleyen Pamukkale Üniversi Rektörü Sayın Hüseyin BAĞ'a teşekkür ederiz .Öğrenlerimize ve katılımcılarınıza tekrardan hoşgeldiniz diyorum dedi
ÇAMELİ'YE HAYRAN KALDILAR
Çameli İlçesi bugün misafirlerini ağırladı Çameli Belediyesi , Çameli Kaymakamlığı, Pamukkale Üniversitesi, Hürpedal, ve Bodrum' dan Korsan Pedal gurubu ile ortak düzenleği Çameli Sonbahar Bisiklet Etkinliği ve Yürüyüş etkinliği dolu dolu geçti.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: