Hani Türkçemizde bir söz vardır; ”Değeri ölünce bilinir” diye. Bir atasözü gibi büyüklerimizden hep bu sözcüğü duyduk. Hatta gerçek hayatta bu sözün doğruluğunu nice örnekleri ile görmüşüzdür. Ne yazık ki, Türk toplumunda bu deyiş gerçekten bildiğimiz gibi karşımıza çıkmaktadır.
Bunu neden mi yazdım?
Geçtiğimiz günlerde Türk Ocakları’nda bir sohbet toplantısına katıldım. Burada oldukça mütevazi bir bilim adamı ile tanıştırıldım. Kendisi görüntüsü ve konuşması ile o kadar mütevazi idi ki; yanımda oturan Prof. Dr. Yusuf Kılıç Hocama sordum;
-Hocam, bu ağabey kimdir?
- “Bu mu? PAÜ’nün derin ufuklu hocalarından birisidir. Kendisi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde hocamızdır. Profesördür. Dünya çapında bir değerdir. 200’e yakın uluslararası kitap, makale ve projelere imza atmış birisidir. Biz yaşamda pek insanlara değer vermiyoruz ya. İşte bu da onlardan birisidir.” Dedi.
Yani kısaca dalında; dünya genelinde ilk 100’e, Türkiye genelinde ise ilk 10’a girmiş, onlarca öğrenci, kendi dalında bilim insanı yetiştiren bir değer. Fakat ne yazık ki biz onu hak ettiği değer ölçüsünde tanımıyoruz. Yaptığı nice ulusal projeleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin aydın insanlarının yüzünü temsil etmesine rağmen, gereken değeri veremiyoruz.
PROF.DR. ERKAN YÜCE KİMDİR?
İşte böylesine başarılı çalışmaları içerisinde, yine kendisi gibi Türkiye elektrik, elektronik dünyasına sayısız bilim insanı yetiştiren PAÜ’nün gururu bir bilim insanı Prof. Erkan Yüce hocayı size tanıtmak istiyorum.
“Prof. Dr. Erkan YÜCE yaptığı bilimsel çalışmalarla Türkiye’nin özellikle de Pamukkale Üniversitesinin gurur kaynağı olmuştur. 2016 TÜBİTAK Bilim Ödülünü sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın elinden alan Prof. Dr. Erkan YÜCE bilimsel çalışmalarına büyük bir azimle devam etmektedir.
Prof. Dr. Erkan YÜCE, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunudur. Yüksek Lisansını PAÜ’de yapan Prof. Dr. Erkan YÜCE Doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği “Akım Modlu Analog Devreler” alanında tamamlamıştır. 1995 yılından beri Pamukkale Üniversitesi bünyesinde akademisyen olarak çalışan Prof. Dr. Erkan YÜCE kendi alanında dünyanın sayılı bilim insanlarından biri olup, şu ana kadar 198 uluslararası SCI/ SCIE kitap, makale ve bildiri yayınlamıştır. Ayrıca TÜBİTAK ELOTEG komite üyeliği 2017-2018 ve TÜBİTAK BIDEB komite üyeliği 2018-2019 yapmıştır. Bunun yanında çok sayıda akademisyen yetiştirmiştir.
Bilimsel çalışmaları çok sayıda ödüle layık görülen Prof. Dr. Erkan YÜCE’nin aldığı ödüller şu şekildedir:
1-TÜBİTAK Bilim Ödülü 2016
2-Pamukkale Üniversitesi Bilim Ödülü 2019
3-Pamukkale Üniversitesi Yayın Performansı Ödülü 2012
4-Pamukkale Üniversitesi Yayın Performansı Ödülü 3013
5- Boğaziçi Üniversitesi Doktora Tez Ödülü 2007.”
Prof. Dr. Yusuf Kılıç hocam, Erkan Hoca’yı anlatırken; “Onunla yola çıkarsın. Otomobil içinde fazla konuşmaz, gözleri ufka bakar. Elinde not defteri de yoktur. Ancak vardığımız yerde, bir bakarsın elinde not defteri belirmiş ve heyecanla “işte Bu..” dediğini duyarsınız. Yani, bizimle birliktedir ama daima bir şeyler üretmek ve ilklere imza atmak için düşünce ufkunu çalıştırmaktadır. Yetiştirdiği öğrencileri de bunun isbatıdır” anektodunu aktardı.
İşte başarının öyküsü.
İşte başarılı çalışmalarını ne yazık ki geç duyduğumuz bir kişilik. PAÜ bünyesinde Erkan Hocam gibi nice bilim insanının olduğunu biliyorum.
Kendisinin gerçek değeri ilimizde bilinmese de, artık biz biliyoruz. Değerli hocam başarılarının devamını diliyorum. Allah seni üniversiteden ve öğrencilerinden ayırmasın. Üstün başarılı çalışmalarınız ile Denizli bilim dünyasının yüz akısınız…
Saygılar sunuyorum.
Esen kalın..
Yorumlar
Kalan Karakter: